09.11.2025
$
41.98
48.51
Maumelle
10.1
°С
Ясно

ВІД КОРМУ ДО КАПІТАЛУ: ЯК ЗРОБИТИ СВИНАРСТВО БІЗНЕСОМ, А НЕ ПРОБЛЕМОЮ

09.11.2025
10:23:40
Поділитись:

Форум «Зерно. Свині. Мʼясо» довів: українське свинарство переходить від інтуїції до аналітики, від хаотичних рішень – до системного управління.

Яскравим підтвердженням цього стала історія Михайла Кобченка, співвласника групи компаній «АПК Докучаєвські Чорноземи», який представив практичний кейс трансформації свинокомплексу не теоретичний, а реальний, із цифрами, діями і результатами.

«Навіть при високих цінах на живу вагу ми були у збитку. Свинарство перестає бути проблемою тоді, коли починаєш рахувати. Корми це вже гроші. Якщо вони не перетворюються на капітал, це не бізнес», зазначає Михайло.

20 років у свинарстві це не лише цифри, а щоденна праця, вибір і відповідальність. Компанія пройшла всі можливі етапи від ентузіазму до криз, від помилок до переосмислення. І зробила головний крок визнала проблему та змінила систему управління.

 🔹 Звернулися по допомогу до ТОВ «Центр підвищення ефективності в тваринництві» / СІАВ.

 🔹 Перейшли на європейські премікси Корпорація «Єврокорм», освоїли власне виробництво передстарту для поросят.

 🔹 Оптимізували осіменіння досягнувши до 99% заплідненості.

 🔹 Покращили генетику через імпортовану спермопродукцію більше живонароджених, менше гіпотрофіків.

 🔹 Збільшили вагу відлучених поросят з 6 до 8 кг, скоротили відгодівлю на 3 тижні.

Результати за 9 місяців:

      🔸 витрати кормів на кожній голові зменшилися на 595 грн;

      🔸 реалізація живої маси зросла на 115 062 кг;

      🔸 зменшили споживання кормів на 253 410 кг;

      🔸 господарство отримало ритм, системність і прогнозованість.

 

  Свинарство не може виживати на емоціях лише на цифрах.

  Навіть висока ціна не рятує, якщо не рахуєш собівартість.

  Помилки це не кінець, а фундамент системності.

  Від корму до капіталу шлях через дисципліну, аналіз і чесність.

Цей виступ став прикладом тієї відвертості, яка рухає галузь уперед без прикрас, але з максимальною чесністю.

 Бо саме такі історії показують, що за кожною цифрою стоїть не лише економіка, а відповідальність, системність і партнерство, завдяки яким формується нова культура ефективності в українському тваринництві.

Останні новини

09.11.2025
12.23.21
НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ ПОТРІБНІ ОПЕРАТОРИ КОТЕЛЬНІ
Роботодавці Тернопільщини мають 313 актуальних вакансій операторів котельні та машиністів (кочегарів...
09.11.2025
12.11.17
У СКАЛАТІ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДОШКІЛЛЯ «НЕСКОРЕНІ»
Працівники дошкільної галузі освіти Тернопільської області мали можливість стати учасниками ФЕСТИВАЛ...
09.11.2025
11.49.45
ГАЗЕТІ «БОЖИЙ СІЯЧ» ТЕРНОПІЛЬСЬКО-ЗБОРІВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ УГКЦ ВИПОВНИЛОСЬ 30 РОКІВ
Ювілейний вечір «Зерна віри, що проростають благодаттю» з нагоди 30-річчя створення вида...
09.11.2025
10.45.41
BROOKLYN TRADING ОГОЛОСИВ ПРО РОЗІГРАШ ДО ДНЯ ПРАЦІВНИКА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
Фермере, Твоя праця – це енергія, що живить країну 🇺🇦. І саме час подякувати тобі не лише слов...
09.11.2025
10.23.40
ВІД КОРМУ ДО КАПІТАЛУ: ЯК ЗРОБИТИ СВИНАРСТВО БІЗНЕСОМ, А НЕ ПРОБЛЕМОЮ
Форум «Зерно. Свині. Мʼясо» довів: українське свинарство переходить від інтуїції до анал...
08.11.2025
14.42.47
ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ УКРАЇНА СТАНЕ НАЙБІЛЬШИМ ЕКСПОРТЕРОМ МАЛИНИ В ЄВРОПІ
Україна останні вісім років дуже активно нарощує експорт замороженої малини, і 2025 рік не...
08.11.2025
14.08.47
В УКРАЇНІ ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ПРОДОВОЛЬЧУ ПШЕНИЦЮ
Поточного тижня в Україні спостерігається подальше підвищення цін на ринку продовольчої пш...
08.11.2025
13.45.37
ЗЕРНО І ПЕРЕРОБКА 2025: БОРОШНО, БАКАЛІЯ, КОМБІКОРМИ
Борошномели України/Millers of Ukraine опубліковали програму форуму «Зерно і переробка 2025: б...
Всі новини