09.11.2025
$
41.98
48.51
Maumelle
12.8
°С
Ясно

УКРАЇНСЬКІ ПРОДУКТИ ПЕРЕРОБКИ ОЛІЙНИХ ВИБОРЮЮТЬ СВОЄ МІСЦЕ НА НОВИХ РИНКАХ

09.01.2025
15:00:56
Поділитись:

Цього сезону в Україні така велика переробка сої, якої ніколи раніше не було. Через великі обсяги українська продукція змушена конкурувати на більших ринках із продукцією Південної Америки. Можна сказати, що зараз український продукт виборює своє місце на нових ринках. Про це AGROPORTAL.UA розповів керівник напрямку трейдингу агрохолдингу LNZ Group Володимир Корчун.

 Компанія LNZ Group придбала завод уже в період повномасштабної війни та продовжує інвестувати у виробництво: проводить модернізацію й розширення для налагодження глибокої переробки.

«У переробці все залежить від культури. Тому важливо бути мультикрашевим переробником. Цього сезону всі переробні підприємства почали з ріпаку, оскільки була маржа, але коли вона зникає, то стає вигідніше експортувати культуру, а не переробляти. Тому далі в переробці ми переключилися на сою, але всі переробники зробили так само. Цього сезону ситуація в переробці змінюється миттєво. Але компанія LNZ Group одна з найефективніших на ринку, тому в нас грамотно побудована програма, ми хеджуємо свої цінові ризики та приймаємо максимально зважені й правильні рішення», – розповів керівник напрямку трейдингу агрохолдингу LNZ Group Володимир Корчун.

Також він зазначив, що внутрішній ринок не може спожити кількість виробленої продукції, тому змушені конкурувати на світових ринках. Олія та шроти, вироблені на заводі LNZ Group, йдуть на європейські заводи морем.

«Уже проторговані перші обсяги соєвого шроту на іспанський ринок. Раніше Україна не була представлена на цьому ринку саме в категорії соєвого шроту, і потрібен час, щоб завоювати довіру споживача», — каже Володимир Корчун.

Останні новини

09.11.2025
10.45.41
BROOKLYN TRADING ОГОЛОСИВ ПРО РОЗІГРАШ ДО ДНЯ ПРАЦІВНИКА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
Фермере, Твоя праця – це енергія, що живить країну 🇺🇦. І саме час подякувати тобі не лише слов...
09.11.2025
10.23.40
ВІД КОРМУ ДО КАПІТАЛУ: ЯК ЗРОБИТИ СВИНАРСТВО БІЗНЕСОМ, А НЕ ПРОБЛЕМОЮ
Форум «Зерно. Свині. Мʼясо» довів: українське свинарство переходить від інтуїції до анал...
08.11.2025
14.42.47
ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ УКРАЇНА СТАНЕ НАЙБІЛЬШИМ ЕКСПОРТЕРОМ МАЛИНИ В ЄВРОПІ
Україна останні вісім років дуже активно нарощує експорт замороженої малини, і 2025 рік не...
08.11.2025
14.08.47
В УКРАЇНІ ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ПРОДОВОЛЬЧУ ПШЕНИЦЮ
Поточного тижня в Україні спостерігається подальше підвищення цін на ринку продовольчої пш...
08.11.2025
13.45.37
ЗЕРНО І ПЕРЕРОБКА 2025: БОРОШНО, БАКАЛІЯ, КОМБІКОРМИ
Борошномели України/Millers of Ukraine опубліковали програму форуму «Зерно і переробка 2025: б...
07.11.2025
23.54.49
ВОЛИНСЬКИЙ ФЕРМЕР ОТРИМАВ ГРАНТ НА ПЕРЕРОБКУ ФУНДУКА ПІСЛЯ ВИСОКОГО ВРОЖАЮ
Фермер із Волині Степан Пась, який 7 років займається фундуківництвом, отримав державний грант у роз...
07.11.2025
23.41.14
ЗА ТИЖДЕНЬ ВІДПУСКНІ ЦІНИ НА ОГІРКИ ЗНИЗИЛИСЯ НА 17%
Цього тижня продавці змушені знижувати відпускні ціни на огірки в Україні. За словами операторів рин...
07.11.2025
23.31.01
СВІТОВІ ЦІНИ НА МОЛОЧНУ ПРОДУКЦІЮ ПАДАЮТЬ ЧЕТВЕРТИЙ МІСЯЦЬ ПОСПІЛЬ
Середнє значення індексу цін на молочну продукцію ФАО знижується четвертий місяць поспіль, і в жовтн...
Всі новини