За словами керівника кооперативу Тараса Андрійчука, продукцію експортують. У цеху, де заморожують ягоди, має бути постійна температура -35°: «Маємо зараз заморожену малину, ожину. Ця продукція необроблена, лише заморожена».
Працівниці кооперативу сортують заморожену малину, далі ці ягоди переносять у приміщення з температурою -18° та сортують. Тут, як інформує пан Андрійчук, працює 35 працівників: «Є дві зміни: з шостої ранку до третьої, з третьої до дванадцятої. На зміні прошу, щоби було 12 людей. Але підходимо гнучко до графіка роботи».
Працівниця кооперативу Світлана Берестецька, яка вже тут трудиться один рік, за годину роботи в сортувальному цеху отримує сто гривень: «Перебираємо: ягоди із цвіллю – вбік, хвостики викидаємо окремо у відро, листочки – в інше відро».
Кооператив, як повідомив його керівник, створили 10 років тому, цехи розмістили у приміщеннях колишньої тракторної бригади, зараз завершують будівництво нових приміщень: «Коли ми купили приміщення, воно було площею 450 квадратів. А зараз – 3450 квадратів. Тобто, збільшили її на три тисячі квадратів. Хоч є ще дещо недобудоване».
Виробничі потужності цехів, за словами Тараса Андрійчука, дозволяють заморожувати 15 тонн сировини на добу й одночасно зберігати 300 тонн ягід: «До кооперативу ввійшли 153 заготівельники з дев’яти громад Тернопільщини та двох із Львівщини та Івано-Франківщини. Приймаємо ягоди і в домогосподарств, які не є членами кооперативу. Закупівельна ціна постійно змінюється. Є індивідуальні домовленості. Якщо це не наші члени кооперативу, але вони привозять більшу кількість, то можемо робити доплату».