08.11.2025
$
41.98
48.51
Maumelle
13.9
°С
Невелика хмарність

РОЗРОБИЛИ ТЕХНОЛОГІЮ ДЛЯ ЗМЕНШЕННЯ ПСУВАННЯ ЦИБУЛІ

15.12.2024
23:07:11
Поділитись:

Дослідники з Південної Кореї створили нову технологію, яка допоможе передбачати якість зберігання цибулі та зменшити її псування. Для цього вони використовують магнітно-резонансну томографію (МРТ). Про це з посиланням на koreabizwire інформує PROPOZITSIYA.COM.

Як повідомляє Адміністрація розвитку сільських територій (RDA), нині до 40% цибулі може псуватися під час зберігання. Причина швидке поширення гнилі. Нова технологія вирішує цю проблему.

Традиційно якість цибулі перевіряють візуально, оцінюючи зовнішній вигляд. Нова методика, розроблена у співпраці з Національним університетом Чонбук, дозволяє оцінювати стан цибулі зсередини. МРТ виявляє раннє проростання, що свідчить про початок псування.

«МРТ фіксує тіні у місцях проростання, які аналізуються за спеціальними індикаторами. Це допомагає передбачити рівень погіршення якості», пояснив професор Чонбукського університету Кім Сон Мін, один із розробників технології.

Крім того, система враховує форму цибулі та її кольорові характеристики, що дозволяє прогнозувати її смакові властивості та придатність до зберігання.

Ця технологія є унікальною, оскільки поєднує дані МРТ з фізіологічними характеристиками овочів. Проте для її впровадження потрібно розробити доступне обладнання та навчити спеціалістів.  

«Масове впровадження цієї технології залежить від комерціалізації обладнання та співпраці з виробниками сортувальних машин», зазначив Лім Чон Гук, керівник відділу зберігання й дистрибуції Національного інституту садівництва та травознавства.

RDA планує працювати з виробниками техніки для перевірки технології на практиці та подальшого вдосконалення зберігання цибулі. Це може суттєво знизити втрати овочів під час зберігання.

Останні новини

08.11.2025
14.42.47
ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ УКРАЇНА СТАНЕ НАЙБІЛЬШИМ ЕКСПОРТЕРОМ МАЛИНИ В ЄВРОПІ
Україна останні вісім років дуже активно нарощує експорт замороженої малини, і 2025 рік не...
08.11.2025
14.08.47
В УКРАЇНІ ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ПРОДОВОЛЬЧУ ПШЕНИЦЮ
Поточного тижня в Україні спостерігається подальше підвищення цін на ринку продовольчої пш...
08.11.2025
13.45.37
ЗЕРНО І ПЕРЕРОБКА 2025: БОРОШНО, БАКАЛІЯ, КОМБІКОРМИ
Борошномели України/Millers of Ukraine опубліковали програму форуму «Зерно і переробка 2025: б...
07.11.2025
23.54.49
ВОЛИНСЬКИЙ ФЕРМЕР ОТРИМАВ ГРАНТ НА ПЕРЕРОБКУ ФУНДУКА ПІСЛЯ ВИСОКОГО ВРОЖАЮ
Фермер із Волині Степан Пась, який 7 років займається фундуківництвом, отримав державний грант у роз...
07.11.2025
23.41.14
ЗА ТИЖДЕНЬ ВІДПУСКНІ ЦІНИ НА ОГІРКИ ЗНИЗИЛИСЯ НА 17%
Цього тижня продавці змушені знижувати відпускні ціни на огірки в Україні. За словами операторів рин...
07.11.2025
23.31.01
СВІТОВІ ЦІНИ НА МОЛОЧНУ ПРОДУКЦІЮ ПАДАЮТЬ ЧЕТВЕРТИЙ МІСЯЦЬ ПОСПІЛЬ
Середнє значення індексу цін на молочну продукцію ФАО знижується четвертий місяць поспіль, і в жовтн...
07.11.2025
23.21.07
ФЕРМЕР З РІВНЕНЩИНИ ЗАРОБЛЯЄ НА ПШЕНИЦІ ЗАВДЯКИ СВИНАРСТВУ
ТОВ СВК «Горинь» з Рівненщини має в обробітку близько 3500 га землі. Вирощують ярий ячмі...
07.11.2025
23.06.14
ЦІНИ НА УКРАЇНСЬКУ КУКУРУДЗУ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗРОСТАТИ
За даними ІА «АПК-ІНФОРМ», поточного тижня в Україні спостерігається подальше зростання ...
Всі новини