28.08.2025
$
41.32
47.88
Maumelle
27.2
°С
Суцільна хмарність

БРОНЮВАННЯ ПРАЦІВНИКІВ НА ЧАС ПОСІВНОЇ - ПРОЦЕДУРА

28.03.2025
12:48:56
Поділитись:

Фермер має право забронювати своїх працівників на час польових робіт. Процедура бронювання працівника містить декілька етапів, пише KURKUL.COM

Тож фермеру необхідно:

·         Визначити список працівників, які будуть заброньовані. На цьому етапі потрібно визначити чи підлягає працівник бронюванню взагалі, а також визначити ті посади, задіяні на підприємстві, без яких підприємству, установі, організації буде складно функціонувати.

·         Щоб не ризикувати отримати відмову у бронюванні найкраще обирати такі посади, які є критичними для галузі та дефіцитними на ринку. 

·         Скласти пропозиції щодо бронювання та направлення її у відповідні органи. Після обрання працівників, які підприємство, установа, організація бажає забронювати, необхідно скласти пропозицію щодо бронювання. Для такої пропозиції є встановлена форма, якої обов'язково потрібно додержуватися, заповнювати потрібно усі графи такої форми.

Нагадаємо, 5 березня набула чинності постанова Кабінету Міністрів №233 від 28 лютого 2025 року, якою внесені зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних працівників.

Ключові нововведення постанови:

·         Швидке анулювання відстрочок. Тепер їх можна буде скасовувати раз на 5 днів, а не раз на місяць.

·         Урахування мобілізованих. Під час розрахунку дозволених обсягів бронювання будуть враховуватися мобілізовані після 18 травня 2024 року.

·         Оновлені підходи до розрахунку зарплати. Через перехід на щомісячну звітність середню зарплату підприємства тепер розраховуватимуть за останній календарний місяць, а не за квартал.

·         Автоматична перевірка зарплати. Пенсійний фонд та Мінцифри мають протягом місяця налагодити електронний обмін даними для автоматичної перевірки відповідності зарплати працівників (від 20 тис. грн) вимогам бронювання.

До слова, подати заяву на бронювання працівників можна виключно через портал Дія.

Останні новини

27.08.2025
22.02.43
НА ЛЬВІВЩИНІ РОЗПОЧАТО СІВБУ ОЗИМИХ КУЛЬТУР УРОЖАЮ 2026 РОКУ
Днями аграрії Львівщини розпочали посів озимих культур під урожай наступного року. Цьогоріч роботи с...
27.08.2025
19.49.06
АГРАРІЇ РІВНЕНЩИНИ ЗАВЕРШИЛИ ЗБИРАННЯ РАННІХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР
Аграрії Рівненської області завершили жнива ранніх зернових культур на площі 170 тис. га. Такі дані ...
27.08.2025
13.02.45
УНІВЕРСАЛЬНЕ ПРИПОСІВНЕ ОРГАНО-МІНЕРАЛЬНЕ ДОБРИВО БС «ВІТАСТАР РК+S»
Існує унікальне комплексне орга­но-мінеральне добриво БС «ВітаСтар PK+S» вітчизняног...
27.08.2025
12.52.57
БІЗНЕС – ФОРУМ «ЗЕРНО. СВИНІ. М'ЯСО»
28 жовтня 2025 року у конференц-залі павільйону№1 МВЦ, Київ,  шо на Броварському пр-ті, 15 відб...
26.08.2025
20.19.31
ЕКСПОРТ ЗЕРНА ЗАЛІЗНИЦЕЮ ЧЕРЕЗ ЗАХІДНІ КОРДОНИ ПРИШВИДШИВСЯ
Показник середньодобової передачі зернових вантажів і шротів через західні залізничні прикордонні пе...
26.08.2025
20.01.06
ФУРАЖНА КУКУРУДЗА В УКРАЇНІ ПРОДОВЖУЄ ДОДАВАТИ В ЦІНІ
В Україні в секторі фуражної кукурудзи на минулому тижні зберігалось подальше підвищення цін. Зменш...
26.08.2025
19.34.42
ЛОХИНА ДОРОЖЧАЄ ТРЕТІЙ ТИЖДЕНЬ ПОСПІЛЬ
Третій тиждень поспіль на українському ринку дорожчає лохина. Основною причиною зростання цін аналіт...
26.08.2025
13.11.33
УРОЖАЙНІСТЬ ПШЕНИЦІ НАЙВИЩА НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ, А ВАЛОВИЙ ЗБІР – НА ОДЕЩИНІ
Українські аграрії зібрали понад 21 млн тонн пшениці з площі 4,873 млн га. Середня врожайність пшени...
Всі новини