06.11.2025
$
42.07
48.34
Maumelle
24.4
°С
Сонячно

НАЙБІЛЬШІ ВТРАТИ В ОВОЧІВНИЦТВІ ЧЕРЕЗ НЕПРАВИЛЬНУ ОРГАНІЗАЦІЮ ЗБИРАННЯ ТА ДОРОБКИ

06.10.2024
22:41:37
Поділитись:

Капусту, моркву і буряки слід збирати за температури нижчої, ніж 12 градусів. А під час сушіння цих культур треба враховувати подачу повітря. Такі думки висловив Павло Булгаков міжнародний консультант з овочівництва, – інформує SUPERAGRONOM.

«Капусту, моркву і буряки слід збирати за температури нижчої, ніж 12 градусів. Ці овочі, зібрані за вищої температури не годяться для довгострокового зберігання, якої б гарної якості не були, каже він.

Щодо цибулі, то вона може мати зелене перо на початку жовтня і якщо проводити десикацію, продукція не буде довго зберігатися. За пізнього збирання фахівець радить сушити жовту цибулю у двох діапазонах – 28-33°C та 18-21°C. А от сушити при 22-27°C він не радить, бо такий температурний діапазон сприяє розвитку хвороб. 

Також під час сушіння треба враховувати подачу повітря.

 «За температури 28-33°C можна зекономити електроенергію, зменшивши подачу до менше, ніж 240 м3 повітря на тонну продукції. А при сушінні за температури 18-21°C краще не давати менше, ніж 240 м3 повітря на тонну продукції. А для сушіння білої цибулі ще вищі вимоги щодо тиску і подачі повітря, порадив експерт.

Крім того, за умови пізнього збирання цибулі сховище повинне мати додатковий обігрів на період сушіння.

Меланія НЕСМАЧНА, SuperAgronom.com

Останні новини

02.11.2025
20.02.32
ВІТАЛІЙ КЛАДОЧНИЙ: «СІЛЬГОПТЕХНІКА ВІД ЗАВОДУ КОБЗАРЕНКА – ДОБРА, НАДІЙНА ТА ВИСОКОЕФЕКТИВНА В СІЛЬГОСПВИРОБНИЦТВІ!»
Редакційна група журналу «АГРОТУР» цьогоріч уже вдруге відвідала Приватне підприємство &...
02.11.2025
19.38.36
«АГРАРНА ЗДИБАНКА» У ЛЬВОВІ: ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ Й НОВІ ФІНАНСОВІ ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО АГРОБІЗНЕСУ
28 жовтня УКАБ та агенція UCABevent у партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) у Львов...
02.11.2025
18.08.12
У ДП ДГ «ОЛЕКСАНДРІВСЬКЕ» ЗБІЛЬШИЛИ РІЧНУ ПРОДУКТИВНІСТЬ КОРІВ НА 35%
Державне підприємство «Дослідне господарство «Олександрівське» Національного науко...
31.10.2025
20.11.28
ПОЛЬСЬКИЙ ФЕРМЕР ПОСТАВИВ «ОВОЧЕМАТ» І ВІДМОВИВСЯ ВІД ПОСЕРЕДНИКІВ
У Познанському воєводстві фермер Адам Слома знайшов спосіб уникнути збиткових закупівельних цін на о...
31.10.2025
19.40.33
ТИПОВІ ПОМИЛКИ ПРИ ПОДАННІ ЗАЯВОК НА ДЕРЖПІДТРИМКУ: ПОРАДИ ВІД ЕКСПЕРТІВ МІНЕКОНОМІКИ
Чому заявки залишаються в статусі «чернетка» та як уникнути технічних помилок при роботі...
30.10.2025
00.58.44
ФІНАЛЬНИЙ ЛОГІСТИЧНИЙ САМІТ У 2025 РОЦІ
14 листопада - фінальний логістичний саміт в цьому році. Цього разу поговоримо спочатку про людей, а...
30.10.2025
00.44.52
ОЗИМИЙ ГОРОХ МАЄ ВИСОКУ ЦІННІСТЬ ЯК ПОПЕРЕДНИК У СІВОЗМІНІ ТА ВИСОКИЙ ЕКСПОРТНИЙ ПОТЕНЦІАЛ
Так вважають в Агрофірмі «Ольгопіль», що на Вінничині, котра вже завершила сівбу основни...
29.10.2025
19.12.10
НА ПШЕНИЦЮ ДОМІНУВАЛА ПІДВИЩУВАЛЬНА ЦІНОВА ДИНАМІКА
В Україні на ринку пшениці минулого тижня домінувала підвищувальна цінова динаміка. Активн...
Всі новини