08.11.2025
$
41.98
48.51
Maumelle
21.7
°С
Невелика хмарність

НА ЛЬВІВЩИНІ СТВОРЮЮТЬ КРАФТЯРСЬКІ НАПОЇ ІЗ ЧОРНОГО ГОРІХА

21.12.2024
22:43:56
Поділитись:

Аграрій Михайло Костюк виготовляє «еліксир молодості, краси та здоров’я». У нього великий асортимент продукції з чорного горіха. Серед новинок крафтяра – чаї з листя чорного горіха, які будуть корисними людям, які не можуть вживати алкоголь. Інформує TECHDRINKS.INFO.

У жителя села Банюнин, що на Львівщині, Михайла Костюка,– найбільша в Україні плантація чорного горіха. На наливки, лікери, варення, чаї  іде усе:  і плоди, і зелені горішки та навіть листя.

Михайло Костюк презентував чимало цілющих наливок з чорного горіха різної міцності, виготовлених з натуральної сировини: чорного горіха, гарбузового дистилята, окремі з додаванням ягід, які всі вирощуються у власному господарстві.

Популярністю користуються його наливки, настоянки та чаї з листя чорного горіха. Як розповідає Михайло КОСТЮК, тепер він уже виготовляє ферментований чай: «Раніше я вчив людей готувати з листя чорного горіха чай так: сім свіжих або сушених листочків беремо на літр води. Кип’ятимо й насолоджуємося. Можна додавати листя м’яти чи материнки. Дуже смачно і корисно. А тепер я вже й виготовляю ферментований чай. Не ферментовані чаї я заготовляю приблизно у 20-х числах червня.  А ферментований –  у 20-х числах серпня. Для ферментації я зібране листя утрамбовую у бочки. Закопую їх в землю, аби не було доступу повітря.  Температура має бути 22-28°C. Так листя два роки ферментується під землею. Такий чай дуже корисний. Це природний антибіотик, він зупиняє розвиток бактерій, виводить токсини, вбиває паразитів, покращує травлення, стабілізує роботу кишківника».

Останні новини

08.11.2025
14.42.47
ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ УКРАЇНА СТАНЕ НАЙБІЛЬШИМ ЕКСПОРТЕРОМ МАЛИНИ В ЄВРОПІ
Україна останні вісім років дуже активно нарощує експорт замороженої малини, і 2025 рік не...
08.11.2025
14.08.47
В УКРАЇНІ ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ПРОДОВОЛЬЧУ ПШЕНИЦЮ
Поточного тижня в Україні спостерігається подальше підвищення цін на ринку продовольчої пш...
08.11.2025
13.45.37
ЗЕРНО І ПЕРЕРОБКА 2025: БОРОШНО, БАКАЛІЯ, КОМБІКОРМИ
Борошномели України/Millers of Ukraine опубліковали програму форуму «Зерно і переробка 2025: б...
07.11.2025
23.54.49
ВОЛИНСЬКИЙ ФЕРМЕР ОТРИМАВ ГРАНТ НА ПЕРЕРОБКУ ФУНДУКА ПІСЛЯ ВИСОКОГО ВРОЖАЮ
Фермер із Волині Степан Пась, який 7 років займається фундуківництвом, отримав державний грант у роз...
07.11.2025
23.41.14
ЗА ТИЖДЕНЬ ВІДПУСКНІ ЦІНИ НА ОГІРКИ ЗНИЗИЛИСЯ НА 17%
Цього тижня продавці змушені знижувати відпускні ціни на огірки в Україні. За словами операторів рин...
07.11.2025
23.31.01
СВІТОВІ ЦІНИ НА МОЛОЧНУ ПРОДУКЦІЮ ПАДАЮТЬ ЧЕТВЕРТИЙ МІСЯЦЬ ПОСПІЛЬ
Середнє значення індексу цін на молочну продукцію ФАО знижується четвертий місяць поспіль, і в жовтн...
07.11.2025
23.21.07
ФЕРМЕР З РІВНЕНЩИНИ ЗАРОБЛЯЄ НА ПШЕНИЦІ ЗАВДЯКИ СВИНАРСТВУ
ТОВ СВК «Горинь» з Рівненщини має в обробітку близько 3500 га землі. Вирощують ярий ячмі...
07.11.2025
23.06.14
ЦІНИ НА УКРАЇНСЬКУ КУКУРУДЗУ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗРОСТАТИ
За даними ІА «АПК-ІНФОРМ», поточного тижня в Україні спостерігається подальше зростання ...
Всі новини