16.08.2025
$
41.34
48.31
Maumelle
29.2
°С
Сонячно

«АГРО-, ГАСТРО- ЕТНОТУРИЗМ. ТЕРНОПІЛЬЩИНА – РЕПРЕЗЕНТУЄ»

12.05.2025
10:12:10
Поділитись:

Побачити, скуштувати та відчути найкраще, що має Тернопільщина: у Тернопільській областіофіційно стартував туристичний сезон. Акцент – на особливу візитівку Тернопілля: агро-, гастро-, етнотуризм. Офіційне відкриття, як інформує Департамент агропромислового розвитку обласної військової адміністрації,  туристичного сезону на Тернопіллі також відбулося і в етнопарку «Агроленд».

Захід під назвою «Агро-, Гастро- Етнотуризм. Тернопільщина – репрезентує» став майданчиком для обміну кращими практиками організації відпочинкового агро-, етно-, гастротуризму, обговорення ініціатив та ідей щодо розвитку туристичної галузі у воєнний та післявоєнний періоди, презентацій кращих інноваційних практик розвитку туризму.

 

Він об’єднав територіальні громади області, представників музеїв, туристичного бізнесу, закладів освіти, які готують фахівців з туризму, а також делегації шести областей України – Хмельницької, Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Закарпатської, Рівненської.

Оголосив про офіційне відкриття туристичного сезону 2025 «Агро-, Гастро-, Етнотуризм. Тернопільщина репрезентує» та привітав учасників зібрання перший заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

- Колись усі дороги вели до Риму, а сьогодні – на Тернопільщину, яка вражає колоритом, – підкреслив Степан Куйбіда. – Спілкування, обмін думками, ідеями створить можливості для напрацювання візії напрямків розвитку туристичного потенціалу регіону.

За словами першого заступника начальника ОВА, дуже важливо, щоб сьогодні кожен пам’ятав про ціну захисту територіальної цілісності нашої держави, внесок Збройних Сил України у перемогу над ворогом, а відтак закликав донатити та підтримувати оборонців.

Тернопільщина має потужний туристичний потенціал для розвитку внутрішнього туризму та підвищення якості національного туристичного продукту і його конкурентоспроможності задля залучення більшої кількості туристів:

-         історико-культурний: в області збереглося майже 4000 пам’яток історії, археології, містобудування та архітектури, три заповідники;

-         природно-рекреаційний: близько 200 тис. гектарів ландшафтних територій області (15% загальної площі), розміщених в межах 2 національних природніх парків, унікальні об’єкти спелеотуризму;

-         релігійний туризм, який об’єднують більше 10 паломницьких місць;

-         туристична інфраструктура, яку формують близько 130 закладів розміщення (готелів, мотелів, хостелів, баз відпочинку) і 40 садиб сільського зеленого туризму, 4 туристично-інформаційні центри.

Обмін цікавими практиками розвитку туристичної індустрії відбувся під час панельних дискусій. На одній із них спікери представили комплексний туристичний продукт Чортківської, Заліщицької, Великоберезовицької громад, а також проєкт «Рівненщина на смак». Директор державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани Ірина Мигович презентувала новий туристичний маршрут «Тернопільське Опілля».

Під час панельної дискусії «Крафт як частина туристичного продукту» спікери обговорили вплив гастрономії на якість туристичного продукту, ознайомилися з гастротрадицїями та гастротуризмом Волині, Івано-Франківщини, Тернопільщини.

Косметичну кухню Закарпаття представила Ірина Тарасевич, власниця виробництва косметики.

 

У рамках заходу працювали цікаві локації:

«Містечко крафту»;

«Містечко туристичних пропозицій»;

«Містечко майстрів».

Також було розгорнуто виставку автентичної «Борщівської народної вишивки», «Лемківської кривулі», які є елементами нематеріальної культурної спадщини.

Останні новини

16.08.2025
15.44.47
ЛСФ «ПЕРЕПІЛКА НА ДУБОВОМУ ЛИСТІ» НА РІВНЕНЩИНІ ЗАКЛАЛА ФУНДУКОВИЙ САД
Засновник львівської сімейної ферми «Перепілка на дубовому листі» Ігор Мамчик, окрім вир...
16.08.2025
09.27.23
У ЛЬВОВІ ОБГОВОРЮВАЛИ ВПРОВАДЖЕННЯ ПРИНЦИПІВ СПІЛЬНОЇ З ЄС АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ
На регіональних слуханнях у Львові обговорювали ключові напрями адаптації аграрної, рибної та харчов...
15.08.2025
23.00.48
УКРАЇНСЬКІ ПЕРЕРОБНИКИ ЗМЕНШУЮТЬ ЗАГОТІВЛЮ СВИНЕЙ ЧЕРЕЗ СЛАБКУ РЕАЛІЗАЦІЮ
У середині серпня ціни на свиней забійних кондицій в Україні стабілізувалися на рівні 97,4 гривні за...
15.08.2025
22.38.16
СИН ЛЕГЕНДАРНОГО АГРАРІЯ ГІДНО ПРОДОВЖУЄ ЙОГО СПРАВУ
Минуло вже понад півроку як через важку недугу відійшов у вічність жива легенда аграрної галузі Укра...
15.08.2025
12.52.04
АДАПТОВАНІ ДО СТРЕСОВИХ УМОВ ВИРОЩУВАННЯ 4 ГІБРИДИ ОЗИМОГО РІПАКУ
Попри коливання цін і виклики клімату, озимий ріпак стабільно залишається прибутковою культурою, а п...
15.08.2025
12.28.01
«ТАТОВЕ ВИНО ВБ» – СУЧАСНЕ КРАФТОВЕ ВИНОРОБСТВО, ЩО ПРАЦЮЄ НА ТЕРНОПІЛЛІ
Під час робочої поїздки до Васильковецької громади, що в Чортківському районі Тернопілля,  нача...
14.08.2025
22.07.29
САДІВНИКИ УКРАЇНИ СТВОРЮЮТЬ БАГАТОРІЧНІ НАСАДЖЕННЯ ЗА ГРАНТОВІ КОШТИ
На сьогодні понад 10 грантових заявок надійшло від садівничих господарств Черкаської області на ство...
14.08.2025
21.43.39
ТЕРНОПІЛЛЯ НАМОЛОТИЛО ПЕРШИЙ МІЛЬЙОН ТОНН ЗЕРНА
Аграрії Тернопільської області намолотили перший мільйон тонн зерна ранніх зернових та зернобобових ...
Всі новини